ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο μας δείχνει πόσο καλά οργανωμένες ήταν  οι βιβλιοθήκες την δεκαετία του 1950. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βίντεο που βρήκαμε στο γνωστό διαδικτυακό κανάλι WDTVLIVE42, το οποίο μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο, εφαρμόζοντας το σύστημα Dewey Decimal, οργανώνονταν μια μεγάλη βιβλιοθήκη.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Στην καλπάζουσα ψηφιακή εποχής μας, που οτι πληροφορία θελήσουμε την πληκτρολογούμε στον Google, και σε οποιοδήποτε βιβλίο  έχουμε πρόσβαση ακόμα και απο το κινητό μας, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως τα καταφέρνανε οι παλιότεροι χωρίς το διαδίκτυο. Και όμως τα καταφέρνανε πολύ καλά. Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει αναλυτικά πως είχαν οργανωθεί η βιβλιοθήκες με ένα σύστημα καρτελώνκαι καταλόγους. ¨Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο mental floss που μας μετέφερε πίσω στο χρόνο.

Author: geonik

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *