Fri. Sep 29th, 2023
Rate this post

Το σχέδιο για τα ΔΩΡΕΆΝ ποδήλατα 

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Επινοημένο από τον Luud Schimmelpenninck που το προώθησε αργότερα ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Άμστερνταμ. Το σχέδιο διεκδικούσε το κλείσιμο του κέντρου (τουλάχιστον το δίκτυο των παλιών καναλιών) σε κάθε μηχανοκίνητο όχημα συμπεριλαμβανομένων και των μηχανών, κάτι που θα βελτιώνε την συχνότητα της δημόσιας συγκοινωνίας πάνω από 40% και θα γλύτωνε δύο εκατομμύρια γκίλντες κάθε χρόνο, τότε. Τα ταξί, ως ημιδημόσια συγκοινωνία στην πόλη θα έπρεπε να γίνουν ηλεκτροκίνητα με μέγιστη ταχύτητα τα 40χλμ/ώρα.

Το σχέδιο προέβλεπε την αγορά 20.000 ποδηλάτων από τον δήμο κάθε χρόνο. Αυτά τα ποδήλατα θα ήταν δημόσια περιουσία και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιούν όλοι. Οι ίδιοι οι Πρόβος έγιναν εθελοντές βάφοντας τα ποδήλατα τους άσπρα. Μετά από την απόρριψη της πρότασης από τον Δήμο, οι Πρόβος αποφάσισαν να προμηθεύσουν με άλλους τρόπους τα ποδήλατα.

Έβαψαν τα πρώτα ποδήλατα άσπρα και και τα άφησαν στο δρόμο για δημόσια χρήση.

White bike plan

Η αστυνομία στη συνέχεια μάζεψε όλα τα άσπρα ποδήλατα και τα κατάσχεσε, επειδή παραβίαζαν τον δημοτικό νόμο που απαγόρευε στους πολίτες να αφήνουν τα ποδήλατά τους ξεκλείδωτα. Οι Πρόβος άσκησαν αντίποινα κλέβοντας μερικά ποδήλατα της αστυνομίας. Όταν οι Πρόβος τελικά πήραν τα ποδήλατά τους πίσω, τα εξόπλισαν όλα με κλειδαριές με συνδυασμούς και έγραψαν τους συνδυασμούς πάνω στα ποδήλατα.

(μετάφραση): Το άσπρο σχέδιο για τα ποδήλατα

Κάτοικοι του Άμστερνταμ!
Η τρομοκρατία της ασφάλτου, πού ασκεί πάνω μας η μηχανοκίνητη μπουρζουαζία, κράτησε αρκετά. Καθημερινά θυσιάζονται ανθρώπινες υπάρξεις σ’ αυτό το νέο είδωλο των ηλιθίων: το αυτοκίνητο. Το λιβάνι του νέου θεού είναι το μονοξείδιο του άνθρακα κι η ασφυξία, οι εικόνες του είναι οι χιλιάδες μολυσμένοι δρόμοι και πλατείες.
Το σχέδιο των Πρόβος για τα ποδήλατα θα μας απελευθερώσει από το αυτοκινητιστικό τέρας. 

Οι Πρόβος προτείνουν το «άσπρο ποδήλατο» σαν ένα κομμάτι κοινής ιδιοκτησίας.
Τό πρώτο «Ασπρο ποδήλατο» θα το παρουσιάσουμε στον τύπο και στο κοινό την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 3 μ.μ. στο άγαλμα του Lieverdje του εθισμένου καταναλωτή, στον Spui.
Το «άσπρο ποδήλατο» δεν είναι ποτέ κλειδωμένο. Το «άσπρο ποδήλατο» είναι το πρώτο ελεύθερο κοινοτικό μεταφορικό μέσο. Το «άσπρο ποδήλατο» είναι μια πρόκληση ενάντια στην καπιταλιστική ατομική ιδιοκτησία.
Το «άσπρο ποδήλατο» μπορεί νά τό χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε το χρειάζεται. Αφού το χρησιμοποιήσει πρέπει μετά να το αφήσει για κάποιον άλλον. Θα υπάρξουν κι άλλα, όλο καί περισσότερα «άσπρα ποδήλατα» μέχρι που να υπάρχουν αρκετά για όλους, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο κίνδυνος του αυτοκινήτου. Το «άσπρο ποδήλατο» είναι ένα σύμβολο απλότητας και καθαριότητας σε αντίθεση με τη σπατάλη και τη βρώμα του εξουσιαστικού αυτοκινήτου. Μ’ άλλα λόγια

Ένα ποδήλατο είναι κάτι, αλλά σχεδόν τίποτα.

με βοήθεια απο το ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ.

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.