27/10/2020

CheckinArt

art & culture magazine

τα 5 πιο αλκοολούχα coctails! Ιδανική πρόταση για το καλοκαίρι.

1. Gibson

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

GIBSON

Giorgos Nikolaidis
Ο δεύτερος ξάδελφος του Μαρτίνι, ο Γκίμπσον, χρησιμοποιεί ένα τουρσί κρεμμύδι αντί για την τυπική ελιά για να προσθέσει μια πικάντικη αίσθηση στο κλασικό κοκτέιλ. Το Gibson πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία του Σαν Φρανσίσκο Walter D.K. Ο Γκίμπσον στα τέλη του 1800, που πίστευε ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών απέτρεπε τα κρυολογήματα.
Cook Time 3 mins
Course Drinks
Cuisine INTERNATIONAL
Servings 1

Equipment

  • ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΤΕΗΛ

Ingredients
  

  • 1 ΜΕΖΟΥΡΑ GIN
  • 1/2 ΜΕΖΟΥΡΑ ΞΕΡΟ ΒΕΡΜΟΥΤ (ΜΑΡΤΙΝΙ)
  • 1-3 ΤΕΜ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ - ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Instructions
 

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΕΗΚΕΡ ΜΕ ΠΑΓΟ, ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ.
Keyword GIBSON, GIN, MARTINI, VERMOUTH

2. Manhattan

MANHATTAN

Giorgos Nikolaidis
Αν είστε λάτρης του ουίσκι, του Rye (Jack Daniels) ή του μπέρμπον, σίγουρα πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε το κοκτέηλ του Μανχάταν. Αυτή η συνταγή 3 ποτών στο Μανχάταν είναι φτιαγμένη με λίγα απλά συστατικά - ουίσκι, γλυκό βερμούτ και μια πινελιά Angostura. Τα κεράσια Maraschino ή είναι η παραδοσιακή γαρνιτούρα που προσθέτει ένα επιπλέον κομμάτι γλυκύτητας που είναι το τέλειο κομπλιμέντο σε αυτό το κοκτέιλ.
Cook Time 4 mins
Course Drinks
Cuisine INTERNATIONAL
Servings 1 άτομο

Equipment

  • ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ

Ingredients
  

  • 2 ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΟΥΙΣΚΥ JACK DANIELS
  • 1/2 ΜΕΖΟΥΡΑ ΓΛΥΚΟ ΒΕΡΜΟΥΤ MARTINI ROSSO
  • 2-3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ANGOSTURA BITTERS
  • 1-2 ΤΕΜ MARASCHINO ΚΕΡΑΣΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Instructions
 

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΕΗΚΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ, ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ.

Notes

Keyword ANGOSTURA, MANHATTAN, MARASCHINO, SWEET VERMOUTH

3. Black Russian

BLACK RUSSIAN

Giorgos Nikolaidis
Αυτός το κοκτέηλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1949 και αποδίδεται στον Gustave Tops, έναν Βέλγο μπάρμαν, ο οποίος το δημιούργησε στο Hotel Metropole στις Βρυξέλλες προς τιμήν του Perle Mesta, τότε Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Λουξεμβούργο. Το κοκτέηλ οφείλει το όνομά του στη χρήση βότκας, ενός τυπικού ρωσικού ποτού και του μαύρου λικέρ του καφέ.
Cook Time 4 mins
Course Drinks
Cuisine INTERNATIONAL
Servings 1 ΑΤΟΜΟ

Equipment

  • ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ

Ingredients
  

  • 2 ΜΕΖΟΥΡΕΣ VODKA
  • 1 MEZOYRA ΛΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΑΦΕ KALHUA

Instructions
 

  • ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΠΑΓΟ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ.

Video

Notes

Keyword COFFEE LIQUEUR, KALHUA, VODKA

4. Straight Johnny

ΣΚΕΤΟ JOHNNY…

 


5. Black and Tan

BLACK & TAN

Giorgos Nikolaidis
Μέχρι τη δεκαετία του 1980 μια έκδοση του BLACK & TAN ήταν ένα μείγμα μπύραςale and stout αφού προωθήθηκε ως ποτό σε στρώσεις. Η παράδοση της ανάμειξης μπύρας μπορεί να εντοπιστεί στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του 1700, όπου αναμίχθηκαν μπίρες ή «τριών επιπέδων και« πέντε επιπέδων ακόμα. Κάθε επίπεδο ήταν ένας τύπος μπύρας που αναμίχθηκε σε ένα ποτό. Τα τρία επίπεδα ήταν μια μορφή μεικτής μπύρας που πωλήθηκε για να αποφευχθεί ο υψηλότερος φόρος επί της μπύρας. Λαμβάνοντας μια ισχυρή μπύρα που φορολογείται με υψηλότερο συντελεστή και αναμειγνύοντάς την με μια μικρή μπύρα που φορολογείται σε χαμηλότερο συντελεστή έδωσε στους ζυθοποιούς κέρδος. Αυτή η πρακτική συνεχίστηκε από τα τέλη του 1690 έως το 1700. Αναφέρεται και συζητείται ότι το Three-Threads είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύχθηκαν οι Stout και ή Porters.
Cook Time 5 mins
Course Drinks
Cuisine INTERNATIONAL
Servings 1 ατομο

Equipment

  • ΠΟΤΗΡΙ ΜΠΥΡΑΣ

Ingredients
  

  • 8 ΜΕΡΗ BLACK BEER GUINESS STOUT
  • 8 ΜΕΡΗ PALE ALE BEER

Instructions
 

  • XYNOYME THN PALE ALE ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ, ΧΥΝΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΑ.

Video

Notes

Keyword ALE, BLACK & TAN, BLACK BEER, GUINESS, STOUT

5. Jack & Coke

Jack Daniels Whiskey και Coca Cola μαζι με πάγο.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ