Wed. Feb 1st, 2023
Rate this post

Ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Ανδρεόπουλος μίλησε στη Μαίρη Μαμάκου για τη δύσκολη συναισθηματική κατάσταση που πέρασε, για το ρόλο του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “8 Λέξεις” που πρωταγωνιστεί και για πολλά άλλα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Σε συνεντεύξεις σας έχετε μιλήσει για την περίοδο που βιώσατε μια ιδιαίτερα δύσκολη συναισθηματική κατάσταση την οποία ξεπεράσατε με την υποστήριξη ειδικού. Πιστεύετε ότι το ταξίδι στην αυτογνωσία ολοκληρώνεται μετά το τέλος της θεραπείας ή είναι μια διαδικασία συχνά επώδυνη που διαρκεί μια ζωή;

Νομίζω ότι η αυτογνωσία είναι το μέσον για να φτάσεις στην αυτονομία. Νομίζω ότι ο βασικός σκοπός της ψυχολογικής στήριξης έχει να κάνει σ’ αυτό το σημείο. Στο να σε κάνει περισσότερο αυτόνομο οικονομικά και συναισθηματικά, δηλαδή να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη που έχεις απ’ τον άλλον. Διότι κάθε φορά που μπλέκει μια ανάγκη ανάμεσα στους ανθρώπους μετά από λίγο έχει τραύμα (γέλια), οπότε προσπαθείς να γίνεις αυτόνομος. Η αυτογνωσία είναι ένα μέσον, βιβλία, συζητήσεις, φάρμακα, και μετά από λίγο αναθεωρείς, χαλάνε για παράδειγμα λίγο τα τούβλα και μετά τα ξαναβάζεις στη θέση τους αλλά λίγο διαφορετικά, πιο ίσια. Ήτανε από τα πιο ωφέλιμα πράγματα που σκέφτηκα ποτέ να κάνω.

Ποια συμβουλή είναι αυτή που σας έχουν δώσει και ακολουθείτε πιστά μέχρι σήμερα;

Πολλές πρέπει να ‘ναι, τις οποίες δεν μπορώ να τις ονοματίσω τώρα, αλλά γενικώς με τις συμβουλές θεωρώ ότι είναι καλύτερα να στις δίνει κάποιος όταν τις ζητάς. Τις ζητάω με το δικό μου τρόπο είτε με τον πιο ευθύ. Κυρίως ήταν η προσοχή, μου συνέστηναν προσοχή πάντα, να ‘χω το νου μου, να μην είμαι παρορμητικός, να ζυγίζω πολύ καλά τα πράγματα πριν λάβω αποφάσεις. Με άλλα λόγια να κρατάς μια υγιή απόσταση ανάμεσα στα πιστεύω σου και στις πράξεις σου. Όσο μπορείς να πράττεις αυτό που πιστεύεις.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι έχετε δουλέψει με παιδιά με σύνδρομο down και αυτισμό. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την εμπειρία αυτή;

Ήταν η έναρξη της ψυχοθεραπείας. Ήταν η θεραπευτική μέθοδος του γιατρού ότι πρέπει να δουλέψεις με παιδάκια και μάλιστα με αυτά που είναι δύσκολα. Ήτανε από τις πιο τραγικές και δύσκολες εμπειρίες που είχα ποτέ, δηλαδή κατέθετα πολύ συχνά τα όπλα, τα παρατούσα, μετά έπρεπε να ξαναπάω. Έπαιξα με ένα απίστευτο παιχνίδι αντοχών που δεν μπορώ να πω ότι βγήκα νικητής, με κατέβαλε, τα παράτησα κάποια στιγμή, βέβαια, ήρθε και άλλη ζωή μπροστά, αλλά αυτός ο 1,5 χρόνος όταν τελείωσε έγινε μια εμπειρία.

Τι σας παρακίνησε να ερμηνεύσετε το ρόλο του «Νικηφόρου» στη σειρά «8 Λέξεις»;

Πρώτα με παρακίνησε το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τη Βάνα Δημητρίου και τον Ανδρέα Γεωργίου. Αφού συμφωνήσαμε ότι συμφωνούμε και ότι έχουμε εκατέρωθεν τη θέληση να συνεργαστούμε, προέκυψε ο «Νικηφόρος», αφού ολοκληρώθηκε το κάστινγκ, σκεφτήκανε ποιος θα παίξει με ποιον, ποιες ιστορίες θα ξεκινήσουν, ποιες θα έρθουν πιο μετά.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον «Νικηφόρο»;

Βεβαίως. Αρκετά κοινά. Έχει αυτή την ηρεμία, ένα φέροντα πολιτισμό, έχει ζήσει ένα μέρος της ζωής του στο εξωτερικό, έχει άλλες νοοτροπίες, έχει άλλους ηθικούς κώδικες. Είναι σίγουρα ο καλός της υπόθεσης, αλλά, ίσως, αυτοί οι καλοί, ξέρεις, τραυματίζονται στο δρόμο και η περιπέτειά τους αποκτά άλλο ενδιαφέρον, πιο ιδιαίτερο.

Αν ο «Νικηφόρος» ήταν υπαρκτό πρόσωπο θα τον συναναστρεφόσασταν;

Βέβαια, ναι. Κολλητό μου δεν νομίζω να τον έκανα (γέλια), γιατί δυο ίδιοι μαζί πάει πολύ, προτιμώ κάτι διαφορετικό (γέλια). Αλλά σίγουρα θα με ενδιέφερε να τον γνωρίσω, γιατί έχει στοιχεία. Και όντως, οι ιστορίες που έρχονται μετά, που αναπτύσσεται περισσότερο ο ρόλος αυτός, αντιμετωπίζει διλήμματα ηθικού χαρακτήρα, ακολουθεί τον ηθικό κώδικα το δικό του που είναι και πιο ακέραιος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ