Mon. Oct 2nd, 2023
Rate this post

Μια πολύ μεγάλη και ενθουσιώδης συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ την Κυριακή 23/5 αποφάσισε την συνέχιση της υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου. Η απόπειρα της αστυνομίας και της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου να ξανατσιμεντώσει το ΕΜΠΡΟΣ το πρωί της Δευτέρας 24/5 βρήκε απέναντι της τους δικηγόρους του κινήματος και τον κόσμο του αγώνα, τις ενωμένες αλληλέγγυες δυνάμεις και τα έργα σταμάτησαν. Ξεκινάμε από σήμερα Δευτέρα 24/5 και κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μια εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας μπροστά στο κτήριο και συλλογικές εργασίες αποκατάστασης των φθορών που προξένησε η εκκένωση. 

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Το Σάββατο 29/5 καλούμε σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνώντων συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων. Η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδιας. 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Εμπρός ξεκινά ΤΩΡΑ! Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες συμμετοχές. Καλούμε καλλιτεχνικές ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες και το έργο τους κατά την διάρκεια της ημέρας έξω από το κτίριο. 

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα 

 
“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ” 

 
γιορτές και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 
Παιδαγωγική Ομάδα “Το Σκασιαρχείο 
Ομάδα Παιδαγωγών “τα θρανία της Άνοιξης 
Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών “Μαργαρίτα” 
Μr. and Ms. Bubble 
Anasa- Διαπολιτισμικό Κέντρο Νέων Αφρικανικής Καταγωγής 
Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “Kokoika 

Την ίδια ώρα 
η ομάδα Φάμπρικα Αθενς περιπλανίεται γύρω από το κτήριο και τα παιδιά με τους γονείς εξερευνούν μαζί την γειτονιά. 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/5 

AFRICA UNITY- από τις 7 το απόγευμα έως τς 12 
Πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τις Αφρικανικές κοινότητες της Αθήνας να μας προσφέρουν την εμπειρία της μουσικήςτου χορού και των πολιτισμών τους σε μια μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 
UBUNTU Αφρικανική Ομάδα Εμπρός 
ANASA Διαπολιτισμικό Κέντρο Νέων Αφρικανικής Καταγωγής 
VEELEN Ομάδα Αφρικανικών Χορών 

 

ΤΡΙΤΗ 25/5 

Σχήμα Οδός Αρμονίας 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΓΛΕΝΤΙ με την ομάδα παραδοσιακών χορών του ΕΜΠΡΟΣ και μουσικούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της χώρας. 

 
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/5 

10 π.μ. έως 13.00 μ.μ. – Ομάδα “Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης” στην είσοδο του ΕΜΠΡΟΣ 

από τις 7 το απόγευμα 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ 
Τί συμβαίνει όταν σου κάνουν έξωση από το σπίτι σου;” 

ΟΜΑΔΑ Play Back Theater 

Γιώργος Μακ 

 

ΠΕΜΠΤΗ 27/5 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ 
Σεξουαλική κακοποίηση στους χώρους εργασίας” 
Ομάδα Poochoomeow– Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός 
τροφοδιανομέας- Performance 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 

Selfy– Σώμα στο ΟΝ- βίντεο εγκατάσταση 

ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ – Χοροθεατρική Ομάδα Αναπήρων 

DUB UNITY 
To Κενό Δίκτυο και το El Paso Sound System 
μας καλούν σε μια μεγάλη συνάντηση της dub & reggae αθηναϊκής σκηνής 
dj Flakita (Peru) 
Junior X 
Nikos Kilimanjaro 
Rankin Johny 

-επιπλέον συμμετοχές θα ανακοινωθούν 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5 

Αδέσποτες Σκύλες 
Envy Never Dies (members) 
Tito and Saravala 

HIP HOP UNITY 

mc Yinca 
Semeli 
Ψ 
Mentira Witch project 
Fundracar Sound System 
++++++++more more soon 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδειας. Γιατί εκκενώνεται το ΕΜΠΡΟΣ; Γιατί η καθημερινή αφιλοκερδής λειτουργία του αποτελεί ζωντανό αντιπαράδειγμα για τον κυρίαρχο τρόπο που μας επιβάλλεται να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμεΑν σιωπήσεις για λίγο έξω από το Εμπρός και αφουγκραστείς θα ακούσεις την εμπορευματοποίηση να κυλάει ορμητικά στα διπλανά σοκάκια.  

Σε αυτή την χώρα που η οικονομική και πολιτική εξουσία μετατρέπει τα πάντα σε εμπόρευμα που πουλιέται κι αγοράζεται, το ΕΜΠΡΟΣ προσφέρει χωρίς κόμιστροχωρίς αντίτιμοτέχνη, και πολιτισμόδημιουργία και αλληλεγγύη, προσφέρει το δημόσιοτο ελεύθεροτο δωρεάντο κοινό, αυτό που ανήκει σε όλους μας και όλοι θέλουμε να το μοιραστούμε ελεύθερα. Αυτό ήταν που ενόχλησε τους κυβερνήτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτό θέλησαν να τσιμεντώσουνΘέλησαν το Εμπρός να σιωπήσει γιατί εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματοςτης αγοράςγιατί αποδεικνύει πως μπορούμε να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.  

Αυτό το μήνυμα επικοινωνεί το Εμπρός και σε αυτό συναντά το το ΚΒοξ και το Νοsotros στα Εξάρχεια, το πάρκο Δρακοπούλου και το Άνω-Κάτω στα Πατήσια, τα κατειλημμένα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, τη Λέλας Καραγιάννη στη Κυψέλητη Ρόζα Νέρα στα Χανιά και τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειοτη Terra Incognita και την ανέτ στη Θεσσαλονίκητους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στις περιφράξεις και την ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππουτου Πεδίου του Άρεωςτου Βοτανικού Κήπου στη Πετρούπολητης Ακαδημίας Πλάτωνα, του Στρέφη και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων 

Εκεί είναι που συναντιέται με τον αγώνα ενάντια στο φασισμόενάντια στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωσητην απελπισία των νέων και τις αυτοκτονίες των ανέργωντις διώξεις αγωνιστών, και τις δράσεις για το σταμάτημα των πλειστηριασμών κατοικιώνΕκεί συναντιέται με τον αγώνα υπεράσπισης της Φύσης στα βουνά, τα νησιά και τα χωριά μας, εκεί συναντά τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τις καταλήψεις και

 τα φοιτητικά στέκια, τις κοινωνικές κουζίνεςτις συνελεύσεις γειτονιάςτις παρέες που παίζουν μουσική στο δρόμοένα κορίτσι που περπατά γρήγορα στο σκοτάδι γιατί κάποιος την ακολουθεί 

Το Εμπρός είναι ο χώρος που συναντιόμαστε με το αίμα των νεκρών μας- το Ζακ, τον Κillah P, τον Αλέξη Γρηγορόπουλοεκεί ζουν οι καλλιτέχνες χωρίς σκηνή και τα παιδιά που δεν έχουν δέντρα στην αυλή του σχολείου τουςεκεί παράγουμε Τέχνη ενάντια στην βιομηχανία της τέχνηςεκεί ζει το Εμπρός– ανάμεσα στους απελευθερωμένους κοινωνικούς χώρους και τις στιγμές της συλλογικής ευτυχίας, στους δρόμουςστα πάρκα και τις πλατείεςεκεί που οι άνθρωποι διεκδικούμε ξανά το δημόσιοτο ελεύθεροτο δωρεάντο κοινόχωρίς εμπορευματοποίηση και ανταλλακτική αξία. 

 
Το Σάββατο 29/5 καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Εμπρός στις 5 το απόγευμα και Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνώντων συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων. 

 
Δεν θα παραδώσουμε τα όνειρα μας στο σκοτάδι. 

 
Όταν αγωνιζόμαστε– αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας! 

 
24/5/2020 
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ 

______ 

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτόςδημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχησηελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές. 

 
Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. 

 
Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτωνεκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτωνκινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσειςεκθέσειςφεστιβάλ ποίησηςλογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης. 

 
Προσπαθούμε να ενώσουμε τη θεωρία με την πράξητο καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικόσε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τέχνηςσήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκηςΣήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συνέχιση του εγχειρήματος του Εμπρός είναι ζωτικής σημασίας και γι‘ αυτό χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας! 

 
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγήςφόβουιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης. 

 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ! 

 
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. 

περισσότερες πληροφορίες: 
http://www.embros.gr 
facebook (like, follow, share!) : 
https://www.facebook.com/embrosgr 

 

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.