Ναί. Είναι, σαν ορισμός ταιριάζει στο σχεδιασμό και το αποτέλεσμα, αντικειμενικά μια μορφή τέχνης. Εκφράζει τον ερωτισμό, το οποίο είναι βασικό θέμα έκφρασης και επικοινωνίας και υπήρξε βασικό στοιχείο των τεχνών σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και μεταφέρει τη σεξουαλική επιθυμία.
Η πορνογραφία είναι μια μορφή τέχνης.
Η πορνογραφία ορίζεται ως σεξουαλικό υλικό που επιδιώκει να δελεάσει και να διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί να είναι αόριστο και ρηχό, απλώς να απεικονίζει τις απαραίτητες εικόνες για να διεγείρει και να ικανοποιήσει μια σεξουαλική ανταπόκριση, ή μπορεί να είναι αισθητικό ή καλλλιτεχνικό, όπως συμβαίνει με την «κουλτούρα του φετίχ» .
Η τέχνη ορίζεται ως η έκφραση ή η εφαρμογή της δημιουργικής ικανότητας και της φαντασίας του ανθρώπου, συνήθως σε μια οπτική μορφή όπως η ζωγραφική ή η γλυπτική, δημιουργώντας έργα που εκτιμώνται κυρίως για την ομορφιά ή τη συναισθηματική τους δύναμη.

Η πορνογραφία είναι εγγενώς δημιουργική και εκφραστική, δύο αντικειμενικές απαιτήσεις που πρέπει να θεωρούνται «τέχνη» και έχει τη μορφή ζωγραφικών έργων, φωτογραφιών, σχεδίων, βίντεο, μυθιστορημάτων και γλυπτών. Εκφράζει τον ερωτισμό, την επιθυμία και απευθύνεται ειδικά στα ερωτικά γούστα του κοινού με στόχο να το διασκεδάσει. Η ειλικρίνεια με την οποία μπορεί να επιτευχθεί αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πολιτισμών και υποκουλτούρων που περιβάλλουν διαφορετικά γούστα και ιδανικά, τα οποία όλα αξίζουν αναγνώρισης για τις καλλιτεχνικές τους ιδιότητες.

Το να αρνηθείς στην πορνογραφία το δικαίωμα να θεωρηθεί τέχνη σημαίνει ότι υπονομεύει την ίδια την έννοια της τέχνης.
Πολλά από αυτά που θεωρούνται πορνογραφία για κάποιους, μπορεί να θεωρούνται τέχνη για άλλους και το αντίστροφο.
Η μεγάλη περιφρόνηση που νιώθουν πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, φιλόσοφοι και πολιτικοί για το πορνό έχει να κάνει κυρίως με βαθιά ριζωμένα ηθικά συναισθήματα και μια τέτοια προβληματική προκατάληψη τους να απαξιώνουν αντικειμενικά και στερούνται την ικανότητά να αναλύουν αντικειμενικά την αξία του πορνό.
Το 1964, ο ανώτατος δικαστής Potter Stewart έδωσε τον πιο διάσημο ορισμό της Αμερικής για την πορνογραφία: «Τη γνωρίζω όταν τη βλέπω».
Εκείνη την εποχή, υπερασπιζόταν το The Lovers του Louis Malle, μια γαλλική ταινία του 1958 με πρωταγωνίστρια την Jeanne Moreau ως μοιχαλίδα νοικοκυρά. Το ασπρόμαυρο ερωτικό θέμα είναι πιά τόσοεξημερωμένο με τα σημερινά πρότυπα. η ίδια η υπόθεση θα ήταν γελοία στην εποχή μας την εποχή του Pornhub.
Εξάλλου, είναι πιο δύσκολο να παραβλέψεις μια σεξ ταινία παρά έναν πίνακα ζωγραφικής. Η εικαστική Τζένη Σλέντζκα έθεσε ένα μεγάλο παράδειγμα της πρώτης της έκθεσης σε μια έκθεση στο Performance Space New York. “Η ταινία του 1974, με τίτλο Blue Tape, είναι μια συνεργασία μεταξύ συγγραφέα, καλλιτέχνη και της πανκ θεάς Κάθι Άκερ και του εννοιολογικού καλλιτέχνη Άλαν Σόντχαϊμ. Το ζευγάρι συζητά τη φροϋδική δυναμική (η Acker αναφέρεται στον Sondheim ως πατέρα της και λέει ότι τον χρησιμοποιεί ως αναλυτή για να έχει πρόσβαση σε αναπόφευκτες αναμνήσεις) πριν ξεκινήσει το σεξ.”
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το έργο είναι πορνογραφικό, η Schlenzka δίνει μια σύνθετη απάντηση. “Δεν είναι πορνογραφικό γιατί δεν έχει σκοπό να προκαλέσει”, λέει στο Artsy. «Υπάρχει όμως ένα πορνογραφικό στοιχείο στο πώς είναι σαφές. Επίσης, αυτό που σας μένει είναι μια αίσθηση αποξένωσης και όχι μια αίσθηση συνδεσιμότητας ». Η πορνογραφία, στο μυαλό της, «δεν αφορά ποτέ τη ζεστασιά ή τη συναισθηματική προσέγγιση».

Η τέχνη έχει να κάνει με το σεξ. Το πορνό είναι σεξ. Η τέχνη είναι ένα είδος πέπλου μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε τα θέματα του σεξ και το πορνό είναι μια επίδειξη, αν θέλετε, της ίδιας της πράξης.

Καθώς ο χρόνος περνούσε, η γραμμή μεταξύ τέχνης και πορνό ήταν ακόμα πιο θολή. Ο Jeff Koons δημιούργησε μια πολύ σαφή άποψη για το πώς πουλάει το σεξ όταν δημιούργησε τη σειρά του Made in Heaven το 1991 – έργα τέχνης βασισμένα σε πραγματικές σεξουαλικές σκηνές μεταξύ του καλλιτέχνη και της συζύγου του.
Ο ερωτισμός μπορεί σίγουρα να είναι έντεχνος αλλά – αν ο σκοπός του είναι να ξεσηκώσει τους ανθρώπους ιδιαίτερα στον τομέα του σεξ και της βίας, τότε ορίζεται πιο σωστά ως πορνογραφία.