Οι άνδρες φοράνε ποδιά και μπαίνουν στην κουζίνα να μαγειρέψουν μια εύκολη δυναμική συνταγή που θα διεγείρει τη σύντροφο τους.
Η επιθυμία για μαγείρεμα δεν είναι συνήθως πολύ δυνατή σε πολλούς άντρες. Είναι κουραστικό, χρονοβόρο και μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, πολλοί από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο και προσπάθεια για να μαγειρέψουμε ένα γεύμα. Ωστόσο, να ένας έξυπνος τρόπος για να σας παρασύρει να μαγειρέψετε.
ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Equipment
- Μεγάλο τηγάνι
Ingredients
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπούτια κοτόπουλου, στεγνά μαζί με το ψαχνό
- 1/2 κ.σ. kosher αλάτι
- 2 κόκκινες πιπεριες κομμένες σε κάθετες φέτες στρογγυλές
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμυδι
- 3 φέτες ψιλοκομμένου σκόρδου
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και θυμάρι
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαιντανός
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο, προς τα κάτω, στο τηγάνι και μαγειρέψτε, αργά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, 10 έως 12 λεπτά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο, σε ένα πιάτο (μην σκουπίζετε το τηγάνι). Μαγειρέψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο τηγάνι, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας σκόρδο, μυρωδικά και θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος. Προσθέστε το κρασί , ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε τυχόν καφέ κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Ανακατέψτε τις ντομάτες και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σκορπίζουμε ελιές γύρω από το κοτόπουλο και αφήνουμε το μείγμα ντομάτας να σιγοβράσει. Μεταφέρετε προσεκτικά το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει πολύ τρυφερό και το μείγμα ντομάτας να πήξει και να μειωθεί, περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.