Sun. Sep 26th, 2021

Οι άνδρες φοράνε ποδιά και μπαίνουν στην κουζίνα να μαγειρέψουν μια εύκολη δυναμική συνταγή που θα διεγείρει τη σύντροφο τους.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η επιθυμία για μαγείρεμα δεν είναι συνήθως πολύ δυνατή σε πολλούς άντρες. Είναι κουραστικό, χρονοβόρο και μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, πολλοί από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο και προσπάθεια για να μαγειρέψουμε ένα γεύμα. Ωστόσο, να ένας έξυπνος τρόπος για να σας παρασύρει να μαγειρέψετε.

 

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Το ψήσιμο του κοτόπουλου χωρίς το δέρμα το κάνει παραμένει ωραίο και τραγανό ενώ το κρέας μαγειρεύεται απαλά, σε ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Οι κόκκινες πιπεριές και οι ντομάτες είναι γεμάτες β-καροτένιο και βιταμίνη C. Προσφέρουν στη σάλτσα μια λεπτή γλυκύτητα.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Servings 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
Calories 346 kcal

Equipment

  • Μεγάλο τηγάνι

Ingredients
  

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια κοτόπουλου, στεγνά μαζί με το ψαχνό
  • 1/2 κ.σ. kosher αλάτι
  • 2 κόκκινες πιπεριες κομμένες σε κάθετες φέτες στρογγυλές
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμυδι
  • 3 φέτες ψιλοκομμένου σκόρδου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και θυμάρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαιντανός

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο, προς τα κάτω, στο τηγάνι και μαγειρέψτε, αργά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, 10 έως 12 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο, σε ένα πιάτο (μην σκουπίζετε το τηγάνι). Μαγειρέψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο τηγάνι, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας σκόρδο, μυρωδικά και θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος. Προσθέστε το κρασί , ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε τυχόν καφέ κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Ανακατέψτε τις ντομάτες και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σκορπίζουμε ελιές γύρω από το κοτόπουλο και αφήνουμε το μείγμα ντομάτας να σιγοβράσει. Μεταφέρετε προσεκτικά το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει πολύ τρυφερό και το μείγμα ντομάτας να πήξει και να μειωθεί, περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ