Fri. Sep 29th, 2023
Rate this post

Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου:

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

18-22 Οκτωβρίου 2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει διεθνές διαδικτυακό συνέδριο και τηλε-διαλέξεις και σεμινάρια ανοικτές για το ευρύ κοινό.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου | 18.00-20.00

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Ενημερωμένη Συγκατάθεση» για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

Στο κρίσιμο και επίκαιρο θέμα της «ενημερωμένης συγκατάθεσης» (informed consent), δηλαδή την έννοια και τη σπουδαιότητα της συγκατάθεσης του ασθενούς στη σύγχρονη ιατρική θεωρία και πρακτική, θα εστιάσει το φετινό διεθνές διαδικτυακό συνέδριο στις 19 Οκτωβρίου 2021 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κλιμάκιο της International Chair in Bioethics, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική»). Για το συνέδριο επίσης συνεργάζονται το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής και το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Βιοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, όπως ο Dr. Roberto Andorno του Institute of Biomedical Ethics and History of Medicine του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, και ο Dr. Ravi Wankhedkar, Treasurer της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης (WMA), οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους τα εν λόγω βιοηθικά ζητήματα καθώς και τις επιπτώσεις της «ενημερωμένης συγκατάθεσης». Στις εργασίες του συνεδρίου υπάρχει ειδική ενότητα με τίτλο «Η συμβολή της Ισμήνης Κριάρη στη Βιοηθική», προς τιμήν της Ομότιμης Καθηγήτριας και πρώην Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου, Ισμήνης Κριάρη.

Live link: https://bit.ly/3vey7sb

Σημειώνεται ότι θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που θα εγγραφούν ΕΔΩ.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου | 17:00

Ανοικτό τηλε-σεμινάριο «Απώλειες – πώς τις διαχειριζόμαστε;»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη φοιτητική εμπειρία, αλλά και την κοινωνική προσφορά, οργανώνει σειρά δωρεάν σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης. Το 2ο τηλε-σεμινάριο της Σειράς τιτλοφορείται «Απώλειες – Πώς τις διαχειριζόμαστε;» και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στις 17:00 με εισηγήτρια την κα. Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΚΥ.

Τα σεμινάρια, τα οποία επιμελείται η Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου, μεταδίδονται διαδικτυακά (απαιτείται προεγγραφή, εδώ) και ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Live link: https://tinyurl.com/38jtp8pf

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου | 18:30

Τηλεδιάλεξη: «Empirical approaches in Social Sciences: The case of the Credibility Revolution in Economics»

Εμπειρικές μεθόδους στις οικονομικές επιστήμες πραγματεύεται ανοιχτή δημόσια τηλεδιάλεξη με θέμα «Empirical approaches in Social Sciences: The case of the ‘Credibility Revolution’ in Economics» και ομιλητή τον Δρα Robert Duval Hernández, Επίκουρο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα» της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης. Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στις 18:30 μ.μ., στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Μεθοδολογία της Έρευνας για Υποψηφίους Διδάκτορες» και πραγματεύεται τις γενικές αρχές των κύριων εμπειρικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας στα Οικονομικά, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεγόμενη «Επανάσταση της Αξιοπιστίας», που βρίσκονται και στο επίκεντρο της έρευνας των οικονομολόγων που τιμήθηκαν με το Βραβείο Sveriges Riksbank 2021 στις Οικονομικές Επιστήμες στη μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ.

Live link: https://bit.ly/3vamhzm

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου | 14:00

Δημόσια Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «A Fully-Fledged Approach to the Winograd Schema Challenge: Tackling, Utilizing and Developing Winograd Instances»

Ο Νίκος Ισαάκ, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστήμων του ΑΠΚΥ, υποστηρίζει δημόσια τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «A Fully-Fledged Approach to the Winograd Schema Challenge: Tackling, Utilizing and Developing Winograd Instances» την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου στις 14.00.

Live link: https://bit.ly/3j404OE

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.