Thu. Mar 23rd, 2023
Rate this post

Ο οργανισμός World Press Photo ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού του 2022. Τώρα στην 65η χρονιά του, ο διαγωνισμός μεταπήδησε πρόσφατα σε ένα νέο μοντέλο που βασίζεται σε περιφέρειες και βραβεύει νικητές σε τέσσερις κατηγορίες απο έξι παγκόσμιες περιοχές.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο οργανισμός World Press Photo άλλαξε σε ένα νέο περιφερειακό μοντέλο για τον διαγωνισμό του 2022, καθώς διαπίστωσε ότι υπήρχε ανισορροπία στην εκπροσώπηση μεταξύ των συμμετεχόντων, των ιστοριών και των νικητών. Το 2021, μόνο το 7% των συμμετεχόντων προερχόταν από τη Νότια Αμερική, το 5% από τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία και το 3% από την Αφρική. Η οργάνωση θεώρησε ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει το ταλέντο των φωτογράφων σε όλο τον κόσμο και προσπάθησε να αλλάξει τις μεθόδους της για να αντικατοπτρίζει αυτό.

«Χρειαζόμασταν να δούμε τον διαγωνισμό από μια διαφορετική οπτική γωνία – να αλλάξουμε τη μορφή του τρόπου συγκρότησής του και του τρόπου με τον οποίο κρίνεται, προκειμένου να βελτιώσουμε την εκπροσώπηση από περιοχές που ιστορικά υποεκπροσωπούνται στους διαγωνισμούς μας», εξηγεί η οργάνωση. . «Το μοντέλο του διαγωνισμού θα πρέπει να παρέχει μια πλατφόρμα όπου θα μπορούν να ακουστούν πολλές φωνές –και να φαίνονται ιστορίες– ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ένας οργανισμός που αντικατοπτρίζει τον κόσμο».

Ο διαγωνισμός του 2022, επομένως, χρησιμοποιεί ένα σύστημα έξι περιοχών φέτος: Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία και Ωκεανία. Σε κάθε περιοχή, μια επιλογή συμμετοχών ανά κατηγορία επιλέχθηκε από μια περιφερειακή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες που προέρχονται ή εργάζονται ενεργά σε αυτήν την περιοχή. Μόλις οι περιφερειακές επιτροπές αποφάσισαν, η παγκόσμια κριτική επιτροπή έβγαλε τους 24 τοπικούς νικητές και από αυτούς τους τέσσερις παγκόσμιους νικητές: World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year, World Press Photo Long-Term Project Award, και Βραβείο Open Format World Press Photo. Αυτοί οι παγκόσμιοι νικητές θα ανακοινωθούν στις 7 Απριλίου.

Κάθε περιφερειακός νικητής του Διαγωνισμού λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 1.000 €, συμπερίληψη στην ετήσια παγκόσμια έκθεση, ένταξη στην ετήσια επετηρίδα, δημοσίευση και προσωπικό προφίλ στον ιστότοπο World Press Photo, προώθηση στις πλατφόρμες World Press Photo, πρόσκληση για Πρόγραμμα νικητών και ένα φυσικό βραβείο.

η Ελλάδα έχειτην τιμητική της στην περιφέρεια της Ευρώπης.

Ευρώπη
Singles
Αυτή η φωτογραφία τιτλοφορείται “Evia Island Wildfire” και τραβήχτηκε από τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, Ελλάδα, για το Bloomberg News.

Η Κριτσιόπη Παναγιώτα, 81 ετών, αντιδρά καθώς μια πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι της στο χωριό Γούβες της Εύβοιας, στις 8 Αυγούστου 2021. μετά από μια μακρά περίοδο καύσωνα, ο πιο ζεστός καιρός που έχει δει η Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, χιλιάδες κάτοικοι ξεσπιτώθηκαν με βάρκες μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.