Tue. Oct 3rd, 2023
5/5 - (1 vote)

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

για παιδιά & εφήβους με θέμα «Αφήνω… ίχνη»

Αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

 Αιγίδες: Υπουργείου Παιδείας, ΕΚΠΑ Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ΕΚΠΑ Εργαστήριο Λόγου & τέχνης.

13,14,15 Μαΐου 2022 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η καρδιά του Θεατρικού Παιχνιδιού χτυπά στο Θέατρο Ημέρας

Το Θέατρο Ημέρας γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους από 13 έως 15 Μαΐου 2022. Εστία της δημιουργίας και της εφαρμογής της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, από τον ίδιο το δημιουργό της, Λάκη Κουρετζή, το Θέατρο της Ημέρας φιλοδοξεί να καθιερώσει το Φεστιβάλ ετήσιο θεσμό.

Το πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, εργαστήρια σεμινάρια και ομιλίες από ειδικούς, που ενορχηστρώνονται γύρω από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, κύριο άξονα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και θεατρικών δραστηριοτήτων του Θεάτρου Ημέρας.

Aπευθύνεται:

-σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ από 4 έως 17 ετών που θα το επισκεφτούν για να λάβουν μέρος στις δράσεις και τα θεατρικά παιχνίδια από τους συμμετέχοντες φορείς και τους εμψυχωτές του θεάτρου Ημέρας.

σε ΕΝΗΛΙΚΕΣ που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους με διάφορες ιδιότητες (γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ ένα διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο. 

Επιστημονική ημερίδα με ομιλητές εξαιρετικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες του Παιδαγωγικού και Θεατρικού χώρου, Σεμινάριο θεωρητικής και βιωματικής προσέγγισης στο Θεατρικό Παιχνίδι, Στρογγυλό τραπέζι κατάθεσης ιδεών και εμπειριών, Θεατρικά Δρώμενα, προορίζονται για τους ενήλικες επισκέπτες.

-σε ΦΟΡΕΙΣ-ΟΜΑΔΕΣ, που ασχολούνται συστηματικά με παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων για παιδιά και εφήβους μέσω του Θ.Π. από την Ελληνική Επικράτεια. Στο 1ο Φεστιβάλ συμμετέχουν: Εθνικό Θέατρο-Μικρό Εθνικό, Έκφραση-Θεατρικό Παιχνίδι (Λάρισα), Λυρικός Μικρός Πλανήτης (Θεσσαλονίκη), Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού, Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ, Απ!κο-Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης, Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», Β΄ Δημοτικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο (Χαλκίδα), My Place.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ  θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο και με τα νέα ερεθίσματα θα ανατροφοδοτηθούν και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Παρασκευή 13/5/22

17:00 – 18:30 (Θέατρο Ημέρας)

«Γωνιές» συμμετεχόντων φορέων. Υποδοχή παιδιών, εγγραφή, διανομή διακριτικών.

Οι επισκέπτες μικροί – μεγάλοι περιηγούνται στο χώρο, ενημερώνονται για τους συμμετέχοντες φορείς στις γωνιές τους, συμμετέχουν σε μικρά απρόοπτα συμβάντα και εκπλήξεις.

 

18:30 – 22:00 Οι ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου Ημέρας παρουσιάζουν δουλειά τους, στην Μπλε Σκηνή του Θεάτρου.

 

18:30 – 19:00 ομάδα 2,5-4 ετών, εμψυχώτρια Κυριακή Σαββουλίδη

« Ίχνη στο παραμυθόδασος». Λένε πως αν κάνεις έναν περίπατο στο δάσος όταν σουρουπώσει, την ώρα που το φεγγάρι και τα αστέρια παίρνουν το ασημί τους χρώμα μέσα στο ποτάμι, αν είσαι τυχερός, οι ήρωες των αγαπημένων σου παραμυθιών θα ζωντανέψουν! Η μικρή ομάδα του Θεάτρου Ημέρας παρουσιάζει δείγμα της ετήσιας δουλειάς της, αφήνοντας τα δικά της ίχνη στο παραμυθόδασος!

19:15 – 19:45 ομάδα 8-11 ετών, εμψυχώτρια Δήμητρα Νικολοπούλου

«Στα σταροχώραφα της διαφορετικότητας». Η ομάδα εμπνέεται από τους πίνακες του Vincent Van Gogh και τη βιογραφία του καλλιτέχνη, καλλιεργώντας αξίες όπως η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι θεατές μας θα ταξιδέψουν στην Έναστρη Νύχτα, στις φιγούρες της πόλης Αρλ και στο κίτρινο δωμάτιο, όπου έζησε ο αγαπημένος καλλιτέχνης, ζωντανεύοντας εικόνες και ιστορίες με κίτρινα χρώματα!

 

20:00 – 20:30 ομάδα 4-7 ετών, εμψυχώτρια Κατερίνα Αλβέρτου

«Μια φορά κι ένα… Κουτί». Τί μπορεί να κρύβεται σ’ ένα κουτί; Ένας ρόλος… Μια αλήθεια… Ένας τόπος… Μια ουτοπία… Μια ιστορία… Για ν’ ακούσεις και να δεις, να κοιτάξεις, να γευτείς. Κάθε κουτί μεγάλο ή μικρό, στολισμένο ή λιτό, γεμάτο ή αδειανό, έχει μία ιστορία ν’ αφηγηθεί. Θα το ανοίξουμε… Μαζί! Τα παιδιά της ομάδας, συνθέτουν και παρουσιάζουν ένα παραστασιακό δρώμενο σε μία προσπάθεια ν’ αφήσουν το δικό τους ίχνος σε αυτήν την κοινή μας θεατρική διαδρομή.

 

21:15 – 22:00 ομάδα εφήβων, εμψυχώτρια Δέσποινα Μαραγκουδάκη

«Η Αγγελία». Ποιο ίχνος μας αφήνει η ομάδα; Τι συμβαίνει όταν άγνωστοι μεταξύ τους χαρακτήρες συναντιούνται με αφορμή μια Αγγελία, τη δική τους αγγελία. Τι είναι αυτό που τους ενώνει και ποιο ίχνος αφήνουν σε έναν κοινό χώρο συνάντησης, δημιουργίας και ανταλλαγής. Αφορμή η πρώτη σκηνή από το θεατρικό έργο του Ματέι Βίζνιεκ: «Ζητείται Κλόουν ηλικιωμένος».

Στα ενδιάμεσα των παρουσιάσεων δράσεις και εκπλήξεις.

 (Μόνο για ενήλικες)

 

18:30 – 21:30 στο αμφιθέατρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

Έναρξη του Φεστιβάλ – επιστημονική ημερίδα

Χαιρετισμοί – Σύντομες εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό.

 

Α’ μέρος. Τη συζήτηση συντονίζει ο Παναής Κασσιανός

Ομιλητές:

Ανδρομάχη (Μάγκυ) Μοντζολή Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος – Παιδαγωγός Θεάτρου – Σκηνογράφος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου Ημέρας)

«Το Θεατρικό Παιχνίδι: παρελθόν, παρόν και μέλλον»

 

Λάμπρος Σταύρου, (Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Δρ. και Καθηγητής Παν/μίου Σορβόννης) «Η θεσμική εισαγωγή του γνωστικού αντικειμένου του Θεατρικού Παιχνιδιού στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ως έκφανση διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της ψυχοπαιδαγωγικής και της ψυχοθεραπείας, στη συγκυρία της μεταπολιτευτικής ψυχοκοινωνικής τομής στην Ελλάδα (1974 και εντεύθεν)».

 

Θόδωρος Γραμματάς (Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αθηνών) «Θεατρικό Παιχνίδι. Από το πραγματικό στο φαντασιακό και αντίστροφα».

 

Μαρία Ζώρα (Επίκουρη Καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) «Θεατρικό Παιχνίδι και Θέατρο για ανήλικους θεατές: μια δημιουργική σχέση».

 

Σύντομο διάλειμμα

 

Β’ μέρος. Τη συζήτηση συντονίζει η Ανδρομάχη Μοντζολή

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ Τέχνη & Πολιτισμός στην Εκπαίδευση κ. Νίκου Παΐζη

 

Ομιλητές:

Κλειώ Φανουράκη (Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας – Διδακτικής του Θεάτρου: Θεωρίας και Πράξης, Σκηνοθέτις – Δραματουργός Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ )

«Το θεατρικό παιχνίδι και η εξέλιξη του θεάτρου/δράματος στην ελληνική εκπαίδευση: ρίζες, γέφυρες και προεκτάσεις».

Σοφία Βγενοπούλου, (Παιδοψυχίατρος, Σκηνοθέτις, Υπεύθυνη του «Μικρού Εθνικού», Θεατρικών & Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων για παιδιά του Εθνικού Θεάτρου). “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ: Ψυχική θωράκιση και επιβίωση σε μια νέα εποχή”

 

Λάκης Κουρετζής, (Δημιουργός της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού – Επίτιμος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Παιδαγωγός – Σκηνοθέτης – Συγγραφέας) «Το Θεατρικό παιχνίδι και οι διαστάσεις του»

21.00 – 21.30 ένα κρασί για την Καλή αρχή.

 

Λήξη α΄ Ημέρας

 Σάββατο 14/5/22

09:30 – 21:30 (Θέατρο Ημέρας)

«Γωνιές» συμμετεχόντων φορέων. Υποδοχή παιδιών, εγγραφή, διανομή διακριτικών.

Οι επισκέπτες μικροί – μεγάλοι περιηγούνται το χώρο, ενημερώνονται για τους συμμετέχοντες φορείς στα περίπτερά τους, συμμετέχουν σε μικρά απρόοπτα συμβάντα και εκπλήξεις.

10:00 – 22:00 (Θέατρο Ημέρας & παρακείμενο πάρκο Σοφία Βέμπο)

Θεατρικά Παιχνίδια για παιδιά και εφήβους

 

10:00 – 11:00 Για παιδιά έως 12 ετών

ΕΚΦΡΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΛΑΡΙΣΑ) 

«Στα ίχνη ενός μοναχικού οδοιπόρου». Το παιχνίδι έχει θέμα τη φύση που μπορούμε να συναντήσουμε και μέσα στην πόλη, αφορμή το κείμενο του Λάκη Κουρετζή «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ» που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο του Ζαν Ζακ Ρουσσώ «Ονειροπολήσεις ενός μοναχικού οδοιπόρου – Οι δέκα περίπατοι του Ζαν Ζακ Ρουσσώ»).

 

11:30 – 12:30 για παιδιά Α΄- Β΄- Γ΄ Δημοτικού

ΑΠ!ΚΟ Χώρος προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικής μάθησης & καλλιτεχνικών αναζητήσεων

 «Ιστορίες Χωρίς Νήμα  Ήρθαν». Πώς τις ανακαλύπτουμε; Με ποιους τις υφαίνουμε; Σε ποιο καμβά τις αποτυπώνουμε;

 

13:00 – 14:00 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών

Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ

«Ψάχνοντας τα ίχνη μας, μεταμορφώνουμε το χώρο μας». Τα παιδιά παίζοντας θα μεταμορφώσουν χάρτινα ανακυκλώσιμα υλικά και θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τα ίχνη τους.

Διάλειμμα

 

17:00 – 18:00 για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»

«Η αναζήτηση». Τα ίχνη είναι απαραίτητα για να σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις να φτάσεις… με αφορμή το ποίημα του Κωστή Παλαμά “θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι” η ομάδα προσπαθεί να ανακαλύψει το ίχνος εκείνο που…

 

18:30 – 19:30 για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών 

ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Πατούσα εδώ, Πατούσα εκεί». Διαδρομές, ίχνη και πορείες μας οδηγούν σε φανταστικά μέρη! Παίζοντας και φτιάχνοντας τις δικές μας Πατουσοδιαδρομές, χαράζουμε πορείες μαζί με την ομάδα όπου μας περιμένουν εκπλήξεις! Θα συναντήσουμε διάσημα πρόσωπα που με την δική τους πορεία άλλαξαν την ιστορία και άφησαν το δικό τους ίχνος!

 

20:00 – 20.30 στην Μπλε Σκηνή του Θεάτρου για μικρούς & μεγάλους θεατές

ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ  ΠΛΑΝΗΤΗΣ (με ομάδα εφήβων από τη Θεσσαλονίκη)

«Ίχνη μέσα στην καρδιά». Δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου: «ΟΛΑ μπορείς να τα ζήσεις με ένα βιβλίο»… ίχνη που μπορεί να αφήσει ένας συγγραφέας στην ψυχή των ανθρώπων που διαβάζουν τα βιβλία του.

21:00 -22:00 Για εφήβους 12-15 ετών 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ 

«Φτιάχνοντας μια παράσταση μέσα από παιχνίδια!». Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε μια παράσταση επινοημένου θεάτρου, χρησιμοποιώντας μόνο παιχνίδια, φαντασία και συλλογική δημιουργία! Πώς μια ομάδα φτάνει στην καλλιτεχνική δημιουργία χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα, το χώρο και τις ιδέες της; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα!

Λήξη β΄ Ημέρας

 

Κυριακή 15/5/22

(Μόνο για ενήλικες)

 

09:30 – 12:00 (Θέατρο Ημέρας)

Σεμινάριο θεωρητικής και βιωματικής προσέγγισης στο Θεατρικό Παιχνίδι

«Το Θεατρικό Παιχνίδι, η μέθοδος, οι διαστάσεις του», από τον Λάκη Κουρετζή και τους βασικούς καθηγητές της Σχολής της Αθήνας. Πρόκειται για ένα βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό Παιχνίδι. Δομή, τεχνικές και εφαρμογή του. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς, κ.α. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

12:00 – 12:45 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ για ενήλικες 

ΕΚΦΡΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΛΑΡΙΣΑ)

Περιπατητικό θέατρο που βασίζεται στο κείμενο του Λάκη Κουρετζή «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ», που αποτελεί θεατρική διασκευή του τελευταίου βιβλίου του Ζαν Ζακ Ρουσσώ με τίτλο: «Ονειροπολήσεις ενός μοναχικού οδοιπόρου-Οι δέκα περίπατοι του Ζαν Ζακ Ρουσσώ».

Διάλειμμα

13:15 – 16:00

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα  «Η παιδαγωγική θεάτρου σήμερα»

Ομιλητές:

Ευστράτιος Πάλλης (Παιδοψυχίατρος)

Δημήτρης Βιντζηλαίος (Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού, Drama Facilitator, Life Coach, απόφοιτος της Σχολής μας)

Σίμος Παπαδόπουλος (Αναπλ. Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού απόφοιτος της Σχολής μας)

Μαρία Κεφαλάκη (Εκπαιδευτικός, MSc, PhD Επιστημών Αγωγής, Εμψυχώτρια-Εκπαιδεύτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού, απόφοιτη Σχολής μας, καθηγήτρια Σχολής Κρήτης)

Ηλίας Πίτσικας (Παιδαγωγός, Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)

Αφροδίτη Παρζακώνη (Παιδαγωγός Θεάτρου, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Νηπιαγωγός, Σκηνοθέτις, απόφοιτη της Σχολής μας)

Παναής Κασσιανός (Εκπαιδευτικός, Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού, απόφοιτος της Σχολής μας)

Αριστόκριτος Τομαζινάκης (δάσκαλος, εμψυχωτής Θ.Π, απόφοιτος Σχολής & καθηγητής Σχολή Κρήτης)

Σύντομες τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες φορείς, ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων, προτάσεων και συζήτηση με το κοινό.

 

16:00 – 17:00

Λήξη του Φεστιβάλ με ένα ποτήρι κρασί για τους μεγάλους.

«Ένα Θεατρικό Παιχνίδι τελειώνει….ένα άλλο αρχίζει»

Το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού επιδιώκει:

 

α) για τα παιδιά & τους εφήβους:

-την επαφή και εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, θρησκεύματος.

-την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

-Την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μέσω του θεατρικού παιχνιδιού

β) για τους ενήλικες και τους συμμετέχοντες φορείς

-Την ενθάρρυνση φορέων – ομάδων που ασχολούνται συστηματικά με την παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα με την μέθοδο του Θ.Π.

Οι συμμετέχοντες φορείς θα έρθουν από την ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο από την Αθήνα και τον Πειραιά. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές των δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από τη «συνάντηση», γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φορείς ως προς την στήριξη ολοκληρωμένων δράσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των εφήβων.

Τι είναι και σε τι αποσκοπεί το Θεατρικό Παιχνίδι

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αποτελεί πρωτότυπη εκπαιδευτική και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή. Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης. Μαζί με τη Μουσική και Εικαστική Αγωγή συγκροτούν το περιεχόμενο του προγράμματος Αισθητικής Αγωγής όπως καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (Π. Δ 132/1990) αλλά και από την σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική επιστήμη που επιδιώκει την δια μέσου των τεχνών σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση. Το Θ.Π. κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των καινοτόμων δημιουργικών δράσεων πολιτισμικής και πολιτιστικής έκφρασης με στόχο την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών και των εφήβων στο περιεχόμενο – περιβάλλον της τέχνης και του πολιτισμού.

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί προβαίνει σε μια ελεύθερη έκφραση, ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής του οντότητας.

Επικοινωνεί μέσα από συναισθήματα βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς.

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.