Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 27/7/1948 στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανηψιός της ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Οι ρίζες του αποτελούσαν την αιτία της σύγκρουσης των δύο διαφορετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του. Αυτή του ρόκερ και του σκεπτικιστή. Θεωρούσε τον εαυτό του διανοούμενο και ταυτόχρονα αλήτη, που άλλοτε έβγαινε από μέσα του η αυτοκαταστροφικότητα και άλλοτε η δημιουργικότητα.
Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 1970 από τη Θεσσαλονίκη που σπούδαζε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με το ντουέτο ”Δάμων και Φιντίας”. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τα ”Μπουρμπούλια” που έπαιζαν με το Σαββόπουλο. Σε αυτό το σχήμα ο Παύλος Σιδηρόπουλος προσπαθεί να παντρέψει το ροκ με την ελληνική μουσική. Επίσης συνεργάστηκε με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, στα έργα του ”Οροπέδιο”, ”Θεσσαλικός κύκλος” και ”Μετανάστες”.
Το 1976 δημιούργησε το σημαντικότερο δίσκο στην ιστορία του ελληνικού ροκ το άλμπουμ ”Φλού” με το συγκρότημα ”Σπυριδούλα” που θεωρείτο από τα χαρακτηριστικά ηχογραφήματα του είδους.
Το 1979 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου ”ο Ασυμβίβαστος” όπου ερμηνεύει και το soundtrack της ταινίας, τραγούδια του οποίου αποτελούν κάποια από τα πλέον γνωστά του όπως το ” Να μ’ αγαπάς”. Επίσης συμμετέχει στην ταινία ” Αλδεβαράν” η οποία προβλήθηκε μόνο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τέλος έπαιξε και στην τηλεόραση όπου εμφανίστηκε στο σήριαλ ”Οικογένεια Ζαρντή” του Κώστα Φέρρη που προβλήθηκε στην ΕΡΤ-1.
Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος συνεργάστηκε με τους ”ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΣ” όπου κυκλοφορούν το ”Εν λευκώ” το 1982 με αρκετές αναφορές στην εμπειρία του με την ηρωίνη. Ακόμη μια φορά αντιμετωπίζει προβλήματα λογοκρισίας για προτροπή στην χρήση ναρκωτικών και για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Το 1985 κυκλοφορεί σε παραγωγή του Δημήτρη Πουλικάκου ο δίσκος ”Zorba the freak” και το 1989 το ”Χωρίς μακιγιάζ” που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο ”Μετρό”.
Το 1990 αντιμετωπίζει προβλήματα παράλυσης στο δεξί του χέρι όπου οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία. Παρόλο που αυτό το γεγονός τον επηρέασε ψυχολογικά άρχισε να κάνει εμφανίσεις ξανά στο στέκι χρόνων στο ”Αν” στα Εξάρχεια με το χέρι δεμένο.
Στις 6 Δεκεμβρίου 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τα ναρκωτικά σε ηλικία 42 ετών. Στις 10 Δεκεμβρίου έγινε η κηδεία του στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Υπήρξε ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της ελληνικής ροκ μουσικής και κατάφερε να περάσει στην ιστορία ως ο πρίγκιπας της ροκ γιατί ήταν αντισυμβατικός, ευγενής, χαρισματικός και δημιουργικός καλλιτέχνης. Κατάφερε να σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά.
Κατερίνα Μάκαρη