ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ ονομάζεται η σελίδα στο facebook . Mια σελίδα που συνδυάζει τη διδασκαλία του παρελθόντος με τη συστηματική μελέτη και την έρευνα όπως αναφέρει χαραχτηριστικά στις πληροφορίες του. Εκεί με τη βοήθεια κάποιου καλού φίλου βρήκα ανηρτημένο αυτό το βίντεο το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τη χώρα μας.
ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ είναι ο τίτλος και είναι μια καλλιτεχνική κραυγή διαμαρτυρίας για τη λεηλασία που έχει υποστεί η χώρα μας στη αρχαιότητα με συμβολικές προεκτάσεις μέχρι το σήμερα.
το “BRING THEM BACK!” είναι μια συμπαραγωγή της bringthemback.org και της actclick με παρουσιαστές τους Έλενα Κατρίτση, Σπύρο Φωκά και Νίκο Αλιάγα.
Μερικά σχόλια φίλων της σελίδας:
- Και βέβαια πρεπει να επιστρεψουν ολα στην ΕΛΛΑΔΑ αλλα αποτι ξερουμε ολοι, δεν εχουμε πολιτικους με αρχ…..δια. Και ναταν μονον αυτα στην Αγκλια; Σε ολα τα μουσια του κοσμου τα εκτεθεντα αντικημενα, τουλαχιστον απο 50 ως και 90% ειναι κλεμενα απο τη χωρα μας. Το μουσιο του Καλσμπεργ Γκλιπυοτεκ στην Κοπενηαγη, το 85% των εκθεματων ειναι Ελληνικα, και σε ποια χωρα θα πας και δεν θα δεις τα Ελληνικα ΚΛΕΜΕΝΑ; Αλλα ηπαμε, οι πολιτικοι της Ελλαδας δεν κανουν οθτε για σκουπιδιαριδες σε μια χωρα οπως η Δανια π.χ. Ειναι κλεφτες, προδοτες, δολοφονοι του λαου και της χωρας μας και η μονη θεση που τους αξιζει ειναι στα κελια της χειροτερης φυλακης ολου του κοσμου, και να πεταξουμε και το κλειδι στον μεγαλητερο ωκαιανο!!!!!Οι αλητες, τα κοθονια του κερατα. Να γιατι δεν επιστρεφοντε τα κλεμενα!!!! Καλη σας ημερα!!!!! ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ.
- DON’ T Bring them back …
Μέχρι να ελευθερώσουμε την χώρα μας,
κρατήστε τα …
Αν τα επιστρέψετε τώρα, θα τα πουλήσουν κι αυτά …
Όπως πούλησαν τα πάντα …
Όπως πούλησαν κι εμάς … ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.
- Παρθενωνας. Ενα μοναδικό παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού πού εχει η Ελλάδα κλεμένο βάναυσα απο τούς Βρετανούς.Πιστεύω οτι με τήν πίεση μας η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να απαιτήσει τήν επιστροφή τών μαρμάρων στήν πατρίδα μας.Η φανταστική κλοπή ενός ρολογιού απο το Λονδίνο δέν μπορεί να συγκριθεί με τόν Παρθενώνα πού ειναι συνεδεμένος με τόν πολτισμό και τήν ιστορία τής πατρίδας μας.ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΩΤΙΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ.
- πανεξυπνο, σοκαριστικο, ειλικρινες βιντεακι!!!!! να φερουν πισω τα ελγινεια!!! και πρεπει να ετοιμασουμε και ενα βιντεακι για να παρουμε την αποζημιωση απο β’ παγκοσμιο πολεμο!!!!!EIRINI FRYDOU.