Fri. Sep 29th, 2023
Rate this post

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – B.D. FOXMOOR (Active Member)

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Παραπόρτι»

Παρασκευή
16 Δεκεμβρίου | 23 Δεκεμβρίου | 30 Δεκεμβρίου

Με δύο ολοκαίνουργια τραγούδια, που στάθηκαν η αφορμή μια νέας φιλίας και της πιο «απρόβλεπτης», μουσικής, συνάντησης του φετινού χειμώνα, καλωσόρισαν, ο Φίλιππος και ο Μιχάλης τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου τους, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Δύο φαινομενικά τόσο διαφορετικοί κόσμοι, έρχονται να ενωθούν στη συνεργασία του φετινού χειμώνα, με τον τίτλο, «Παραπόρτι».Οι δυο τους βρέθηκαν επί σκηνής σε μια μικρή ανοιχτή πρόβα και ερμήνευσαν τα κομμάτια, που τους έφεραν κοντά, τα κομμάτια που ένωσαν δύο παράλληλες, μεγάλες διαδρομές, δύο παράλληλες ζωές: «Κανείς δεν Περισσεύει Πια» και «Ο Λογαριασμός». Φυσικά δεν παρέλειψαν να μοιραστούν και «πειραγμένες» διασκευές, αγαπημένων παλιών τραγουδιών τους, «Ανόητες αγάπες», «Φυσάει κόντρα», «Οι Μάγοι της φωτιάς» και «Αν θα μπορούσα».

«Το Παραπόρτι βγαίνει από έναν τίτλο τραγουδιού μας, των Active Member, και νομίζω ότι είναι το κατάλληλο όνομα για να εκφράσει αυτό που χρειαζόμασταν, να βγούμε από την πλαϊνή πόρτα και να ανταμώσουμε…» μας εξηγεί ο Μιχάλης… «με τον Φίλιππο γνωριστήκαμε καλά φέτος το καλοκαίρι και με βοήθησε να ξεπεράσω κάποιες τοξικές εμμονές που δυστυχώς έχω, με τους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Εκείνον τον καιρό με βασάνιζε το γεγονός ότι τώρα τελευταία έχουμε χάσει πολλούς συνομηλίκους από τα μουσικά πράγματα και είχα σκαρώσει ένα κομμάτι που λέγεται «κανείς δε περισσεύει πια». Κοιτώντας, λοιπόν, τον Φίλιππα, ήταν σαν να άκουγα το τραγούδι μου. Μιλήσαμε και του ζήτησα να με βοηθήσει να ξεπεράσω τις εμμονές μου και να κάνουμε μαζί ένα τραγούδι. Το ένα τραγούδι έφερε το ένα το άλλο, αρχίσαμε να στέλνουμε ο ένας στον άλλον πράγματα και αφού μαζευτήκανε πολλά και κάναμε και δύο γλέντια καλά, είπαμε δεν τα μοιραζόμαστε με κόσμο;… να κάνουμε μια συνάντηση όπως θα την έκαναν οι πατεράδες μας, κάποτε, στις μπουάτ… να κρατήσουμε την αίσθηση από εκείνες τις νύχτες και να κάνουμε και εμείς ένα παρεΐστικο αντάμωμα.. Και έτσι ξεκίνησε το παραπόρτι».

«Θα επικεντρωθώ σε ένα στίχο που με άγγιξε και έγινε και η αφορμή να βρεθούμε με τον Μιχάλη και ο οποίος λέει περισσότερα από όσα θα μπορούσα να πω εγώ ο ίδιος… «έτσι για το γαμώτο μας σαν μια ωδή στον τρόπο μας» … Ουσιαστικά αυτό είναι που γίνεται εδώ… αποφασίσαμε να ταιριάξουμε δύο κόσμους που μπορεί φαινομενικά να φαίνονται αταίριαστοι ή διαφορετικοί αλλά, όπως όλοι σίγουρα θα έχετε καταλάβει από την προσωπική σας ζωή, πολλές φορές αυτά που μας φαίνονται αταίριαστα και διαφορετικά είναι ακριβώς αυτά, που όταν έρχεσαι κοντά τους, χωρίς εμμονές και χωρίς δογματισμούς, είναι αυτά που πραγματικά σου ταιριάζουν. Αυτά που είναι δίπλα σου. Και επίσης συμβαίνει και το αντίθετο. Αυτά που φαίνονται ίδια φαινομενικά και που φαντάζουν συγγενικά όταν έρχεσαι κοντά πολλές φορές αισθάνεσαι ξένος…» συμπληρώνει ο Φίλιππος.

Η Low Bap είναι η άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή του Μιχάλη Μυτακίδη, όπως ακριβώς και τα τραγούδια που την αφηγούνται, στην εκδοχή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Όλες αυτές οι κοινές αφορμές θα ξεδιπλωθούν σ’ αυτήν τη παράσταση, που ετοιμάζεται σαν μυσταγωγία, με τραγούδια μοιρασμένα από 3 δεκαετίες, απ’ την εποχή των Πυξ Λάξ και των Active Member αλλά και προσωπικά.

«Στο πρόγραμμα εδώ το 70% είναι σύμπραξη. Τον περισσότερο χρόνο είμαστε μαζί πάνω στη σκηνή. Μοιραζόμαστε τραγούδια δικά του, μοιράζεται τραγούδια δικά μου και διασκευές άλλων, που ίσως και να μην τις περιμένει κάποιος να τις ακούσει. Γίνονται ωραία και απρόβλεπτα πράγματα. Εγώ το χαίρομαι πολύ, είχα χρόνια να αισθανθώ μια τέτοια πρόκληση καλλιτεχνική» πρόσθεσε ο Φίλιππος ενώ εξομολογήθηκε «πόσο εξεπλάγην από το πόσο καλός τραγουδιστής προέκυψε ο Μιχάλης. Εκτός από τις ρίμες δηλαδή, είναι και καλός τραγουδιστής και φαίνεται ότι έχει στο DNA του, στις ρίζες του από το Πέραμα.».

«Έχουμε γράψει καινούργια τραγούδια και μάλιστα ήδη δύο τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί και τα ακούσατε και live. … αφού φτιάξαμε με τον Μιχάλη το κομμάτι το δικό του, το «Κανείς δε περισσεύει πια», είχα και εγώ κάποιες ιδέες, του έβαλα δύο τρία τραγούδια που ήτανε πιο κοντά σε αυτό που είχα το κεφάλι μου, και του έβαλα και έναν ρυθμό που είναι ζεϊμπέκικο, 9/8, και ο Μιχάλης δεν έχει ραπάρει ποτέ πάνω σε 9/8.. Και του λέω θα είναι πολύ μεγάλη πρόκληση να μπεις εκεί μέσα, σε αυτό το κομμάτι, και να ψάξεις να βρεις ρίμες και να βάλεις. Και αυτό έκανε. Και έτσι βγήκε ο λογαριασμός…».

Για τις εμφανίσεις τους στο Γυάλινο σχολιάζουν μεταξύ πολλών άλλων… «καθετί που μοιραζόμασταν, μας γύριζε πίσω όμορφα και τότε, μετά τις πρόβες, πειστήκαμε ότι πρέπει να το κάνουμε… Εγώ θα ήθελα να έρθει το κοινό μας. Από τα μηνύματα του κόσμου που παίρνω έχω τρομάξει από το πόσο «κοινό» κοινό έχουμε…» λέει ο Μιχάλης και ο Φίλιππος συμπληρώνει «Στον καινούργιο μου φίλο θα ήθελα να πω, ότι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που μπορεί να έχει η ανθρώπινη φύση και να τη διαφοροποιεί από οτιδήποτε άλλο, είναι ότι έχει το δικαίωμα εξελισσόμενη να αλλάζει γνώμη… Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πρώτη μας επαφή θα βοηθήσει και κάποια άλλα κολλημένα μυαλά να ξεκολλήσουν, γιατί «κανείς δεν περισσεύει».

Για 3 Παρασκευές του Δεκεμβρίου (16, 23 και 30) ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D.Foxmoor θα βρεθούν στο Γυάλινο για να μας πουν «τραγούδια που ρίζωσαν για τα καλά, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει λόγος, η αρχή μας είναι ο “λόγος” και πάντα θα βρίσκει το δρόμο να περνάει στις ψυχές, ακόμα και σε δύσκολους και αφιλόξενους καιρούς… ακόμα και εάν χρειάζεται να στήσει αυτήν τη γιορτή κουβαλώντας εκπλήξεις. Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει από ένα Παραπόρτι…»

Μαζί τους παίζουν οι μουσικοί:
Χάρης Μιχαηλίδης, ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Λιβαδάς, τύμπανα
Νίκος Σάλτας, hammond – synth – bass

Υπεύθυνος ήχου, Νίκος Παππάς

Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές
8 ευρώ στο μπαρ | με μπύρα ή κρασί
10 ευρώ στο μπαρ με ποτό
Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 60 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 120 ευρώ

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.