Fri. Sep 29th, 2023
Rate this post

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η 6η ημέρα του SNFestival συνεχίζεται με μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 

MEΛΙSSES, αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, Circus Cosmos, On Display/Athens, Tigue, Body Music, dj set από τον Alex Cruz, ανοιχτές συζητήσεις, παιχνίδι και αθλητισμός συναντιούνται στην 6η ημέρα του Summer Nostos Festival!

 

Μουσική, χορός, παιχνίδια, αθλητισμός, αρχιτεκτονική και τέχνη συναντιούνται σε μια εβδομάδα με δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). To Summer Nostos Festival (www.SNFestival.org) το πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο για όλους, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

 

Η 6η ημέρα του SNFestival συνεχίζεται με μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα:

 

Ο καθιερωμένος πλέον βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, επιστρέφει στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, καλώντας μικρούς και μεγάλους να τρέξουν μαζί σ’ έναν συμβολικό αγώνα με εκκίνηση το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Φέτος, ο αγώνας, που διεξάγεται κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, προτείνει δύο διαφορετικές διαδρομές, 10 και 6 χιλιομέτρων, και το σήμα της εκκίνησης, όπως πάντα, δίνει η δύση του ηλίου! Παράλληλα, διοργανώνεται και φέτος διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics.*

*Οι συμμετοχές στον αγώνα έχουν συμπληρωθεί.

 

Τους δρομείς αλλά και όλους του επισκέπτες του SNFestival, θα υποδεχθεί στο Ξέφωτο το αγαπημένο ελληνικό ποπ-ροκ συγκρότημα με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στυλ, οι MΕΛΙSSΕS, μεταφέροντας την ενέργεια και τον δυναμισμό του Party Zone σε μια σειρά επανεκτελέσεων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

 

Στη συνέχεια, με μουσικές επιλογές που μιλούν στην καρδιά του κοινού και με τη μοναδική του καλλιτεχνική υπογραφή, ο Alex Cruz, έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου, για ένα DJ set, με επίκεντρο τη μουσική και το συναίσθημα!

 

Νωρίτερα, οι Tigue, μια ξεχωριστή μπάντα μουσικών με κρουστά, έρχονται να πλημμυρίσουν με εξωτικούς ήχους τη σκηνή του Καναλιού. Με χαρακτηριστικά indie-rock και post-rock μουσικής, οι συνθέσεις τους συμπεριλαμβάνουν ρυθμικά κομμάτια με έντονο το στοιχείο των κρουστών αλλά και πιο ατμοσφαιρικές συνθέσεις με βόμβους, επιτρέποντάς τους να απευθύνονται σε ένα κοινό τόσο ποικιλόμορφο όσο και η μουσική που δημιουργούν.

 

Το ON DISPLAY/ATHENS η αποδομημένη έκθεση τέχνης/επίδειξη μόδας, που αποτελεί έναν σχολιασμό για το σώμα ως θέαμα και για την εμμονή μας με την εικόνα του σώματος, της χορογράφου Heidi Latsky, παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ελληνίδα χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Η αντιστροφή του βλέμματος αυτού αποτελεί κομβικό σημείο της εγκατάστασης, όπου η έντονη και περίπλοκη σχέση μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου διατρέχει την καθημερινότητα όσων είναι διαφορετικοί με κάποιον τρόπο και άθελά τους τραβούν την προσοχή. Αυτήν ακριβώς τη σχέση εξερευνά αυτή η γλυπτική εγκατάσταση όπου οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι τα γλυπτά.

Το κοινό καλείται να φωτογραφήσει, να βιντεοσκοπήσει και να αναρτήσει την εμπειρία του με το hashtag #OnDisplay (ως ένδειξη σεβασμού στους συμμετέχοντες η φωτογράφηση θα πρέπει να γίνεται από απόσταση και χωρίς φλας).

Νωρίτερα, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα υποδεχθεί στο The Rehearsal Room την Heidi Latsky και την Αποστολία Παπαδαμάκη.

 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συμμετέχει στο SNFestival με μια εκδήλωση Αφιέρωμα στη πνευματική μαρτυρία της Σιμόν Βέιλ, μια γυναίκα την οποία ο Καμύ θεωρούσε «το μόνο μεγάλο πνεύμα της εποχής μας».

 

Ο μάγος Mark Mitton και ο κωμικός Λάμπρος Φισφής μας καλούν στο Circus Cosmos να ταξιδέψουμε  στον κόσμο των τρικ και της παραπλάνησης με ακροβατικά, ζογκλερικά, χορό, κωμωδία, μαγικά και άλλα πολλά!

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια: Αναρρίχηση, Circus Outdoors, το διαδραστικό εργαστήριο Body Music, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται δραστηριότητες  γνωριμίας των παιδιών με τον κόσμο του κλασικού αθλητισμού, Στίβος για παιδιά.

 

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

#SNFestival

 

[Παρασκευή 23 Ιουνίου > Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας]

Kids Athletics
18:00 – 21:30 | Στίβος | Αθλητισμός
Για παιδιά 4-12 ετών
https://www.snfestival.org/el/2017/236/kids-athletics/
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Αναρρίχηση

18:30 – 21:30 | Πίδακες Νερού | Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6 – 65 ετών 

https://www.snfestival.org/el/2017/186/anarrihisi/

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

 

The Rehearsal Room: Heidi Latskyn & Apostolia Papadamaki
19:00 – 19:30| Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/236/the-rehearsal-room-heidi-latskyn-apostolia-papadamaki/

On Display-Athens | Heidi Latsky & Apostolia Papadamaki
19:30 | Πίδακες Νερού| Χορός
https://www.snfestival.org/el/2017/236/on-display-athens-heidi-latsky-apostolia-papadamaki/

Circus Cosmos

19:30, 23:00| Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ | Άλλες Δράσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/226/circus-cosmos/
Συντελεστές:  Shaunna Kotka, Juggling Tango, Captain Frodo, Anna Jack, Sara Toscano, The Anastasini Brothers

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

 

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Διάρκεια: 18 – 25 Ιουνίου 2017

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) και βρίσκει ιδανικό χώρο φιλοξενίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφοντας έτσι, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.

 

 

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.