Go Back

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι εύκολες λεμονόπιτες έχουν γίνει μια δημοφιλής συνταγή που λατρεύουν να κάνουν οι οικιακοί μάγειρες. Οι δροσιστικές, γλυκές και ελαφρές τάρτες λεμονιού είναι ένα εύκολο αλλά κλασικό επιδόρπιο.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 2 hrs
Course Breakfast
Cuisine American
Servings 25 τεμάχια
Calories 35 kcal

Ingredients
  

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. baking powder
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι

Instructions
 

  • 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Σε μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το βούτυρο και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με το κουτάλι μέχρι να αναμιχθεί καλά. Βάλτε το μίγμα σε μη λιπαρό τετράγωνο τηγάνι 20 με 30 cm , δημιουργώντας άκρες πάχους 2 πόντων.
  • 2. Ψήνουμε τη κρούστα 20 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο. Σε μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα υπόλοιπα συστατικάμε ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Ρίχνουμε πάνω από τη ζεστο ζυμάρι.
  • 3. Ψήστε 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μηνκάνει εσοχή όταν αγγίξετε ελαφρά στο κέντρο. Βαάζουμε ψυγείο, περίπου 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόψτε σε σειρές 5Χ5 .
  • Άν θέλετε γαρνίρετε με σαντυγί.
Keyword apple pie, λεμονοπιτα