Go Back

BLACK RUSSIAN

Giorgos Nikolaidis
Αυτός το κοκτέηλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1949 και αποδίδεται στον Gustave Tops, έναν Βέλγο μπάρμαν, ο οποίος το δημιούργησε στο Hotel Metropole στις Βρυξέλλες προς τιμήν του Perle Mesta, τότε Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Λουξεμβούργο. Το κοκτέηλ οφείλει το όνομά του στη χρήση βότκας, ενός τυπικού ρωσικού ποτού και του μαύρου λικέρ του καφέ.
Cook Time 4 mins
Course Drinks
Cuisine INTERNATIONAL
Servings 1 ΑΤΟΜΟ

Equipment

  • ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ

Ingredients
  

  • 2 ΜΕΖΟΥΡΕΣ VODKA
  • 1 MEZOYRA ΛΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΑΦΕ KALHUA

Instructions
 

  • ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΠΑΓΟ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΤΕΗΛ.

Video

Notes

Keyword COFFEE LIQUEUR, KALHUA, VODKA